Het vervolg op de voorbereidingen van de Brexit

Wellicht heeft u ons vorige artikel gelezen over onder andere de voorbereidingen op de Brexit door de Huisman Group b.v.
Bijgaand het vervolg hierop maar dan over hetgeen u zelf kunt doen en waar u rekening mee moet houden.

0% BTW
Wanneer u gaat exporteren naar landen buiten de EU dient er altijd een exportdocument opgemaakt te worden. Op de factuur wordt de klant namelijk 0% BTW in rekening gebracht. Tegenover de belastingdienst dient u als exporteur aan te tonen dat de goederen daadwerkelijk de EU verlaten hebben en u terecht gebruik heeft gemaakt van de 0% BTW regeling.

De verkoopfactuur
Nadat de goederen de EU hebben verlaten ontvangen u een “confirmation of exit”. Dit is een bewijs dat de goederen de EU hebben verlaten.

Om een uitvoeraangifte voor u op te kunnen maken, dienen wij in het bezit te zijn van de verkoopfactuur.
Onderstaande gegevens dienen bij ons bekend te zijn:

  • Waarde van de goederen (factuur).
  • Aantal Colli.
  • Gewicht (bruto/netto).
  • HS-Code (goederencode).
  • Locatie waar de goederen zich op dat moment bevinden (postcode & huisnummer).
  • Kantoor van uitgang.
  • Uw BTW (EORI) nummer.

De exacte gegevens moeten op de dag van laden uiterlijk 15.00 uur duidelijk zijn en mogen niet meer veranderen. Dit om de voorbereidingen voor de documentatie en het definitieve uitvoer document te kunnen maken

Type handelsverdrag
Welk handelsverdrag het gaat worden, is op dit moment nog onduidelijk.

  1. Gaat men op dezelfde wijze werken als Zwitserland, met EUR.1 certificaten.
  2. Gaat men op dezelfde wijze werken als Turkije, met een ATR certificaat.
  3. Komt er geen deal, welk percentage invoerrechten zijn dan van toepassing. Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op hebben.

Samenwerking met Verhoex
Huisman Group is al een samenwerking aangegaan met Verhoex douane agenten.

“Verhoex, Verenigde Hollandse Expediteurs, is een neutrale douane vertegenwoordiger uit Venlo (NL) met vestigingen in Nederland, Duitsland en vertegenwoordigingen in België, Zwitserland, Engeland, Turkije en tal van andere EU en niet-EU-landen. Verhoex is net als Huisman Group b.v. AEO gecertificeerd en mogen zich net als wij, een betrouwbare en veilige partner noemen van de douane autoriteiten in Europa.

Vragen?
Wanneer er verdere ontwikkelingen zijn, zullen wij ons weer tijdig bij u melden. Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Huisman Group gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.