Customer Service Medewerker m/v (full time)

Customer Service Representative m/v (fulltime)

Zorg jij ervoor dat onze klant met een tevreden glimlach aan de andere kant van de lijn zit?

Wij krijgen dagelijks (nieuwe) orders binnen van onze klanten die hun hoogwaardige goederen getransporteerd willen hebben. Wij verzorgen deze transportvraag voor onze klanten; Wij brengen of halen hun producten van en naar Nederland en Engeland/Ierland. Wij beloven onze klanten dat de goederen op een veilige- en zo snel mogelijke manier de overkant bereiken. Om aan deze belofte te kunnen voldoen, vinden we het belangrijk dat onze klanten op een vriendelijke, servicegerichte manier te woord worden gestaan. Vanwege uitbreiding zijn we op zoek naar een Customer Service Medewerker (1,0 fte)

Als customer service representative kom je te werken in een informeel, hardwerkend team wat met plezier onze klanten informeert en adviseert. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze klanten. Je beantwoordt vragen, informeert hen over de mogelijkheden en voorziet ze pro actief van informatie en advies.

Je bewaakt, beheert en controleert het gehele orderproces van orderaanname tot het invoeren van de tarieven:

– Indien er zich problemen voordoen, analyseer je deze en los je deze zo goed mogelijk op.

– Je informeert de klanten proactief over de status van het transport en zorgt er voor dat alles goed wordt vastgelegd in onze systemen.

– Om dit alles in goede banen te leiden heb je veel contact met de transportplanners, die ook bij jou op de afdeling zitten.

Samen met je team draag je bij aan onze missie: Huisman Delivers: kwaliteit leveren, het geruisloos nakomen van afspraken en persoonlijke dienstverlening.

Wat vragen we van jou?

• Je hebt commercieel inzicht en beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau;

• Je brengt de wensen van onze klanten en de daarop aansluitende mogelijkheden in kaart;

• Je bent nieuwsgierig naar onze klanten en voorziet ze pro actief van informatie en/of advies;

• Klanttevredenheid staat bovenaan je prioriteitenlijstje en je handelt daarnaar in je gesprekken;

• Je bent, samen met je collega’s, de spil tussen de klant en de planning. Dit doe je met enthousiasme en bevlogenheid; Daarom zoeken we een echte teamspeler.

• Je haalt voldoening uit het helpen van de klant.

• Je vindt het leuk om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen wanneer het lastig wordt, proberen het beste resultaat te halen, geeft je voldoening.

• Je bent secuur, in staat om prioriteiten te stellen en je weet het overzicht te behouden in een dynamische werkomgeving.

• Omdat onze logistieke dienstverlening hoofdzakelijk gericht is op Engeland en Ierland, komt het soms voor dat je in het Engels dient te communiceren, daarom vragen bij een goede beheersing van zowel de Nederlandse- en Engelse taal.

• Invulling van de functie voor 0,8 fte behoort in overleg ook tot de mogelijkheden.

Huisman Group is een logistiek dienstverlener met Groot-Brittannië en Ierland als specialisatie. Wil je werken in een moderne groeiende organisatie, een plek waar altijd iets te beleven valt? Waar je kunt werken aan je eigen groei! Zoek je uitdaging en verantwoordelijkheid? Bij ons krijg je het allemaal in één job; ‘Huisman Delivers’. Kwaliteit leveren, het geruisloos nakomen van afspraken en persoonlijke dienstverlening zijn de pijlers van onze organisatie. Wat zijn die van jou? Vertel het ons en solliciteer op deze functie! We zien je CV met motivatiebrief met belangstelling tegemoet.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin Tolhuisen – robin.tolhuisen@huismangroup.com. Sollicitaties kunnen gericht worden aan: chantal@werk-en-mens.nl

Huisman Group gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.